Odată cu trecerea timpului, domeniul ospitalității crește și se schimbă la fel de repede ca și fashion-ul. Competiția fiind una acerbă între locațiile HoReCa, cheia succesului constă în diferențierea acestora prin design.
Conferă-i localului tău o identitate unică printr-un design interior aparte, plăcut, care face pe oricine să se simtă confortabil.
Este important ca localul tău să fie în trend, deoarece acest lucru determină starea de bine a clienților tăi și îi face să se simtă bine primiți. Putem să vedem astfel un cerc al stării de bine, un “what goes around comes around” cu sens pozitiv.
Trendurile în materie de design interior s-au schimbat mult, de la stilul industrial în culori reci la piese de decor impunătoare, materiale precum catifea, finisaje aurii, culori pastelate și lemn ce inspiră senzație de căldură. Joacă-te cu noile trenduri cool sau doar adaugă niște noi elemente, ca să reîmprospătezi aspectul locației și pentru a avea mai mulți clienți.
Trendurile care au fost în top în anul 2019:
- Less is More. Minimalism
- Colț de natură
- Panouri și decor din lemn
- Culori pastelate
- Tapete unice
- Less is more
Așa cum îi spune și titlul, mai puțin înseamnă mai mult. Se merge pe linia simplității și a unui design curat și luminos.
Câteva elemente cheie pot să ofere un aspect simplu și o estetică frumoasă oricărui spațiu. Acest stil are un impact vizual puternic, conferind localului un aspect modern, fresh.
Dacă clienții tăi sunt cu preponderență tineri, un astfel de spațiu îi va atrage și li se va părea potrivit pentru ei.
Elementul cheie poate fi barul, panourile din lemn, o piesă de mobilier aparte sau chiar o decorațiune. Cu cât vor fi mai puține elemente distinctive, cu atât întreg decorul va fi mai vizibil, conturând un design aerist.
The Budapest Café, Chengdu China
No. 19 café by Biasol, Australia
- Colț de natură
Câteva trenduri le putem regăsi încă de anul trecut. Impactul benefic pe care plantele o au asupra oamenilor îi face pe managerii de restaurante să creeze colțuri de natură în locațiile lor.
Indiferent de stilul hotelului, restaurantului, cafenelei, bistroului sau al barului, întotdeauna poți amplasa pereți vii, plante și flori. Aceste elemente naturale vor arăta foarte bine și vor amplifica senzația de confort.
- Panouri și decor din lemn
Un nou trend îndrăgit de designeri și care a devenit din ce în ce mai popular este folosirea panourilor din lemn pe pereți, pe bar și pe tavan, sub diferite forme. Folosirea lemnului transmite clienților căldură și senzația de spațiu cozy, primitor.
Acestea sunt doar câteva exemple de cum pot fi amplasate panourile de lemn. Culorile neutre, pământii și lemnul joacă un rol important în crearea unui ambient specific outdoor în interior. Utilizarea mai multor materiale și a diferitelor texturi pot transforma instant un local.
- Culori pastelate
Acesta este unul din trendurile noastre favorite pe acest an. Tot mai multe restaurante au adoptat trendul culorilor pastelate, care inspiră căldură și senzație de confort, un lucru foarte căutat de către clienți.
Folosind un mix echilibrat de culori pastelate precum roz pudră, verde deschis, bleu și galben deschis, creezi un design interior modern și plăcut.
Piada Confluence, France
Poți să te folosești de aceste culori la pereți, scaune, baze de mese și banchete, chiar și la decorațiuni, pentru a contura un spațiu jucăuș, în trend.
North Audley Cantine – Mayfair, London
- Tapete unice
Anul acesta a fost anul culorilor pronunțate, a elementelor grafice și a tapetelor unice. Un design interior modern, care te face să simți că pășești într-un colț de junglă.
Creativitatea din spatele acestui concept nu trebuie să aibă limite, astfel încât tapetul poate fi amplasat pe un întreg perete, pe un bar sau pe un perete despărțitor. Poate schimba întreg look-ul unui interior. Am regăsit acest tapet în hoteluri, restaurante, baruri, cafenele și bistrouri.
Poți să-ți diferențiezi localul de celalte la costuri minine, deoarece aceste tapete nu sunt extrem de scumpe.